Nufar – ingrijirea, specii, poze si semnificatia nuferilor

Pentru a vedea oferta noastra completa de nuferi apasa aici. Comanda Acum!

1.Informatii nuferi

nufar

Nufar comun

Specii nuferi

In tara noastra de gasesc doua specii de nuferi: Nufarul alb(comun) – acesta este intalnit in in lacurile sau apele line din zonele de campie dar si in spatii special amenajate cum ar fi parcuri, helestee, iazuri.Recomand plantarea acestor nuferi la adancimi cuprinse intre 1 si 2 m.

nufar galben

Nufar galben

Nufarul galben– Spre deosebire de nufarul alb, acesta creste si in zonele umbrite. Nufarul galben se poate planta si la o adancime de 3 m. Desi florile nu sunt la fel de frumoase precum cele ale nufarului alb, frunzele acestuia pot ajunge si la 40-50 cm(nufarul alb avand frunze de 20-35 cm).

nufar

nufar

2.Inghijirea nuferilor

Nuferii sunt plante foarte rezistente, de aceea nu necesita prea multa ingrijire.Singurul pericol pentru nuferi este gerul deoarece nu rezista la inghet.In cazul in care iazul dumneavoastra are peste 70 cm iar conditiile climatice nu vor ajunge mai jos de – 20 grade, nuferii vor rezista foarte bine peste iarna. In cazul in care apa are mai putin de 70 cm sau temperaturile ajung sub – 20 de grade, este bine sa fie pregatiti pentru iarna astfel:

  • Daca preferati sa ii lasati afara, acoperiti iazul cu placi de lemn, asezate una langa alta; deasupra puneti straturi de paie sau frunze, peste care asezati pietre. Primavara, pe masura ce se dezgheata zapada, iazul trebuie descoperit ca sa preveniti cresterea prematura a buruienilor.

  •  Alta metoda este sa ingropati radacina nufarului in pamant. Faceti o groapa adanca de 45-60 cm si acoperiti-o apoi cu frunze sau paie. Cand vine primavara, replantati nufarul in iaz.
  •          O alta optiune este sa pastrati nuferii in pivnita sau intr-un garaj incalzit. Radacina nufarului trebuie invelita intr-o tesatura de iuta, muschi sau frunze; pamantul se inveleste in ziar si totul se inchide intr-o punga de plastic. Din cand in cand e bine sa verificati daca pamantul este umed.

 

nufar roz

Nufar roz

_

3.Semnificatia nuferilor

Nuferii, cunoscuti si ca flori de lotus sau crini de apa, au semnificatii diferite in culturi diferite. Exista multe flori carora le-au fost atribuite semnificatii simbolice, in functie de cultura si epoca. Florile portretizeaza frumusetea si, de asemenea, au o conotatie specifica pentru fiecare cultura, perioada de timp si loc. Acestea sunt folosite ca ornamente pentru ceremonii si sarbatori. Acelasi lucru este valabil si pentru nufar, cunoscut si sub numele de floare de lotus.

nufar

Nufar

Nuferi cresc in iazuri, lacuri si marginile raurilor, unde nu sunt curenti de apa. Cei mai timpurii lastari incep sa apara in luna aprilie. Cu toate acestea, nuferii incep sa infloreasca in iunie si continua pana in septembrie. In medie, crinul de apa traieste cam cinci zile. Nufarul apartine familiei Nymphaeaceae, numele sau stiintific fiind Nymphaea. Acesta provine din grecescul „nimfa”, care in mitologia greaca inseamna creaturi feminine supranaturale care traiau in izvoare. Crinul de apa a fost folosit pe scara larga in diverse picturi din civilizatiile antice. Celebrul impresionist francez Claude Monet (1840-1926) a pictat nuferi in ulei pentru a-si exprima aprecierea emotionala fata de mediul inconjurator. In ziua de astazi, tatuajele cu nuferi sunt extrem de populare in randul femeilor, simbolizand puritatea inimii. Ceea ce atrage ochiul sunt culorile vibrante a acestor flori, fie ca este vorba de roz, galben si alb, in apele calme, usor leganate. Floarea de lotus este, de asemenea, considerata un simbol religios in multe parti ale lumii.

nuferi

Nuferi

Ce simbolizeaza nuferii? Simbolismul nuferilor poate fi urmarit inapoi in antichitate, jucand un rol important in diferite culturi din intreaga lume. De la frumusete la iluminare, nuferii reprezinta emotiile resimtite de noi. Iata cateva semnificatii ale nuferilor, bazate pe diferite culturi si practici ceremoniale in diferite tari din intreaga lume. Semnificatiile nuferilor in Egipt In Egiptul Antic, floarea de lotus reprezenta unitatea oamenilor din tara. Crinul (simbol al Egiptului de Sus) impreuna cu floarea de papirus, simbol al Egiptului de Jos, erau folosite pentru a desemna o tara unita. Egiptenii antici au apreciat, de asemenea, nufarul albastru, pe care il considerau o reprezentare a soarelui si un simbol al renasterii. O alta iconografie religioasa a nufarului in Egipt se invarte in jurul Mitului Creatiei, oamenii castigand inspiratie spirituala. Nufarul simbolizeaza, de asemenea, ciclul vietii – nastere si moarte. Pilonii templelor din Egiptul Antic aveau forma de nuferi infloriti din pamant.

nufar albastru

Nufar albastru

Simbolismul nuferilor in Orient Inspre continentul asiatic, nufarul are un simbolism complet diferit. In Bangladesh, este floarea nationala si este nelipsit din ceremoniile religioase. Viata si dragostea este reprezentata prin aceasta frumoasa floare. Deoarece nufarul produce flori si fructe in acelasi timp, reprezinta universalitatea. In context religios, nufarul este considerat sacru de catre budisti si hindusi. In cultura budista, iluminarea este asociata cu aceasta floare. Diferite culori ale florilor de lotus au reprezentari diferite in cultura budista antica, iar practica este inca respectata. De exemplu, un nufar rosu simbolizeaza dragoste si pasiune si este considerat a fi lotusul inimii. Iconografia nufarului violet este puterea mistica, in timp ce nufarul alb reflecta puritatea spirituala.

nufar

Nufar

Cea mai mare zeitate este reprezentata de un nufar roz iar lotusii albastri sunt adesea asociati cunoasterii. In arena spirituala a hinduismului, conceptul de inviere este simbolic reprezentat de un nufar. Acest lucru se datoreaza faptului ca noaptea (sau pe timp de noapte), nuferii usi inchid florile si le deschid la prima raza de soare. (vezi si flori care se deschid noaptea). Acesta este, de asemenea, un simbol de puritate. Chiar daca planta creste in mal, este pura si fara pete. Alte conotatii simbolice ale nufarului In unele culturi, sunt alese flori in functie de semnificatie pentru a decora buchetele de mireasa. Unele mirese contemporane aleg nuferi pentru buchetele lor, deoarece acestea reprezinta castitatea si puritatea inimii si a sufletului. In culturile occidentale, elocventa sau gratia si dragostea indepartata este reprezentata simbolic de nuferi.

Cuvinte cheie: informatii despre nuferi, totul despre nuferi, plantare nuferi, ingrijire nuferi, specii nuferi, soiuri nuferi, cultura nuferi, poze nuferi

Comentarii